Veel gestelde vragen DUOday

Welke bedrijven komen in aanmerking?
Alle geïnteresseerde werkgevers kunnen meedoen, zowel uit de pharma, kunststoffen als basischemie. 

 

Welke functies komen in aanmerking?
Alle functies, je kan zowel je administratieve als uitvoerende jobs openstellen voor de DUOday. 

 

Zijn er aanpassingen of investeringen nodig?

Nee, voor deze kennismaking van één dag zijn geen aanpassingen of investeringen nodig. 

 

Moet ik als bedrijf vacatures hebben?
Neen. De bedoeling van de DUOday is wederzijdse kennismaking. Er is geen enkele verplichting tot aanwerving achteraf. 

Wat is een arbeidsbeperking?

Iedereen die problemen ondervindt bij deelname aan het arbeidsleven te wijten aan beperkingen van verstandelijke, psychische, lichamelijke of zintuigelijke aard.

 

Welke werkzoekenden kunnen deelnemen?
Elke werkzoekende met een arbeidsbeperking die in trajectbegeleiding is en problemen ondervindt bij deelname aan het arbeidsleven dat te wijten is aan beperkingen van verstandelijke, psychische, lichamelijke of zintuiglijke aard. 

 

Wat is de DUOday?

Het concept van de DUOday is heel eenvoudig: die dag werkt de werkzoekende met een arbeidsbeperking samen met één van jouw werknemers in duo. Natuurlijk wordt er grondig gezocht naar een goede match tussen de werkzoekende en jouw organisatie.

 

Deze duobaan voor één dag betekent voor je organisatie een echte opportuniteit. Je werknemers en jijzelf maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Je ontdekt hoe je zonder aanpassingen aan de werkplaats deze talentvolle mensen kan tewerkstellen.

 

Waarom een DUOday?
Mensen met een arbeidsbeperking krijgen nog steeds niet echt een “gelijke kans” op werk. De DUOday laat op een laagdrempelige manier een werkgever kennismaken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden van de werkzoekenden met een arbeidsbeperking. 

 

Wie organiseert de DUOday?

DUOday in Vlaanderen is een organisatie van GTB, in samenwerking met: FeGOB, Jobkanaal, RESOC, UNIZO, VDAB, Verso, VKW en VOKA. 

DUOday in Brussel is een organisatie van Phare en zijn partners.

DUOday in Wallonië is een organisatie van AWIPH en zijn partners: CFP, Soutien dans l’emploi, Services d’accompagnement, Associations (en in samenwerking met ADL, l’AWEX, des fonds sectoriels, l’IBW, l’UCM, l’UWE, le FOREM, des clubs d’entreprises, …).

 

Wat gebeurt er nadat ik me ingeschreven heb?

Co-valent contacteert je nadat je je ingeschreven hebt. 

 

Daarna zoeken de organisatoren van de DUOday via de partners, die werkzoekenden met een arbeidsbeperking begeleiden naar werk, een geschikte kandidaat. Wanneer we een geschikte kandidaat gevonden hebben, contacteren we je om concrete afspraken te maken over het verloop van de DUOday. 

 

Is er veel administratie?
Neen, je hoeft je enkel in te schrijven via de website. Voor de start van de DUOday zullen er enkele formulieren moeten ingevuld worden om in orde te zijn voor de verzekeringen.

 

 

Schrijf je hier in voor de DUOday

 

Homepage DUOday

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...