Sectoroverschrijdend initiatief biedt toekomstperspectief aan Oekraïners

Gepubliceerd op
Industrial injection molding press machine for the manufacture of plastic parts using polymers in the management of worker

Op 15 juli hebben de sociale partners van de industriesectoren (Co-valent, PlastIQ, Alimento, Woodwize en Cobot) en de Vlaamse regering een addendum afgesloten bij het sectorconvenant  voor een ‘sectorgerichte aanpak van de crisis in Oekraïne’. 

 

Om de huidige arbeidskrapte en de nood aan beschikbare talenten het hoofd te bieden, is het noodzakelijk om de vacatures zo efficiënt mogelijk tot bij de doelgroep te brengen. Werken is daarnaast ook de kortste weg naar integratie. De sectoren zetten daarom graag hun schouders onder dit intersectoraal project dat ijvert naar een optimale connectie tussen de doelgroep en de ondernemingen.

 

Mogelijke acties om die connectie te ondersteunen zijn: een reeds ontwikkelde assessment tool voor anderstalige nieuwkomers, taalondersteuning, jobcoaching en korte opleidingstrajecten voor functies in productie en logistiek (bv. heftruckattest).

 

Voor wie ?

  • Bedrijven die interesse hebben om hun vacatures of vakantiejobs open te stellen voor vluchtelingen en hun knelpuntvacatures wensen in te vullen.
  • Bedrijven die verder kijken dan diploma’s en zich veeleer focussen op talenten en potentieel.
  • Bedrijven die uit sociaal engagement hun steentje willen bijdragen.
  • Bedrijven die good practices met ons willen delen.

 

Contact

Pieter Remmerie – Coördinator
 
Etienne Sabbelaan 49  

8500 Kortrijk 
 
M +32 (0) 491 751 691

pieter.remmerie@plastiq.be

www.plastIQ.be   www.kunststofiseenmissie.be 

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...