Duaal leren

De chemische industrie was vanaf de start in 2016 sterk betrokken bij de uitrol van duaal leren. De opleiding Chemische Procestechnieken was in september 2016 een van de 7 studierichtingen die mochten starten in het proefproject en waarvan dus een duale variant van de opleiding mocht worden aangeboden. In een duale opleiding combineren leerlingen hun theoretische lessen op school met een praktijkgerichte opleiding in een chemiebedrijf. Een belangrijk deel van de lestijd, ongeveer 15 weken, vindt dus plaats op de werkvloer onder begeleiding van een erkende mentor.

De implementatie van duaal leren in de chemische, farmaceutische en kunststofverwerkende industrie wordt gecoördineerd door het paritair samengesteld sectoraal partnerschap duaal leren chemie en life sciences.

Tijdens het schooljaar 2019-2020 zal het sectoraal partnerschap blijven toezien op een kwaliteitsvolle uitrol van duaal leren in de sector. De specifieke coördinatie en operationele implementatie per opleiding waarin de sector participeert wordt toevertrouwd aan de verschillende lerende netwerken. Op dit moment is er een lerend netwerk voor de opleiding Chemische procestechnieken in Vlaanderen en een voor de opleiding mechanische vormgevingstechnieken in de regio Tielt (Plastics@Tielt).

 

KICK-OFF op Vrijdag 6 SEPTEMBER 2019 in Berchem!

Vind hier alle nodige informatie over de bedrijven die een werkplek aanbieden zodat je je goed kan voorbereiden op de kick-off:

Covestro -Antwerpen

Datwyler Pharma Packaging – Alken

DuPont – Mechelen

Eastman – Gent Zuid

Eurochem – Antwerpen

Ineos – Antwerpen

Ineos Oxide – Zwijndrecht

Kaneka Belgium – Westerlo

Sanofi – Geel

Sumitomo Bakelite – Genk

Trinseo – Tessenderlo

Vynova – Tessenderlo

JSR Micro – Heverlee

Trinseo – Hoek (Nederland)

BASF – Antwerpen

Prayon – Ruisbroek

Indaver – Antwerpen

Indaver – Doel

ExxonMobil – Zwijndrecht

ExxonMobil – Meerhout

Bayer – Antwerpen

Agfa – Antwerpen

 

 

Leerlingen kunnen de duale variant van de opleiding chemische procestechnieken volgen in de volgende scholen tijdens het schooljaar 2019 -2020:

De sector wil het Duaal Leren op verschillende manieren promoten en ondersteunen:.

WeThis triggers the tooltipnst u meer informatie over duaal leren in de chemie en life sciences, contacteer dan:

  • Kris Bosch, voorzitter sectoraal partnerschap duaal leren chemie en life sciences en adviseur onderwijs & arbeidsmarkt bij essenscia via kbosch@essenscia.be
  • Annemie Salu, adviseur bij Co-Valent, via asalu@co-valent.be
  • Els Dekleermaeker (specifiek voor het lerend netwerk Plastics@Tielt – opleiding mechanische vormgevingstechnieken) via els.dekleermaeker@plastiq.be

 

 

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...