Samenwerken

Co-valent versterkt samen met verschillende partners de link tussen onderwijs en de sector van chemie, kunststoffen en life sciences.
OnderwijsOnze sector is een innovatieve sector die sterk in beweging is. Zowel bedrijven als onderwijsinstellingen, leerkrachten en leerlingen hebben er alle belang bij dat de onderwijsprogramma’s goed afgestemd blijven op deze wijzigende behoeften van de sector. We willen dat jongeren, die voor een sectorgerichte studierichting kiezen, afstuderen met de competenties waarnaar de bedrijven op zoek zijn zodat deze jongeren met een sterke basis kunnen solliciteren in onze sector.

Co-valent en zijn partners ondersteunen samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en de sector niet alleen bij het inhoudelijk bedrijfsgericht maken van de studierichtingen maar we investeren ook in het beter bekend maken van de chemische sector en de job-opportuniteiten voor jongeren. De sectorconvenant die afgesloten werd tussen de sector en de Vlaamse overheid groepeert o.a. deze acties. Met de ondertekening van het STEM-charter engageert de sector zich STEM-richtingen te stimuleren bij jongeren.

Ben je leerkracht in een chemische studierichting en zoek je interessant materiaal om je les te ondersteunen? Ben je op zoek naar informatie over werken in de sector voor je leerlingen? Neem een kijkje op aanbod voor leerkrachten en leerlingen of werken in de sector. Of neem contact op met ons.

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...