Collectief ontslag en tewerkstellingscel

Bij de aankondiging van een collectief ontslag ben je als werkgever verplicht om een tewerkstellingscel op te richten. 

Een tewerkstellingscel is een samenwerkingsverband tussen de werkgever in herstructurering, minstens één van de representatieve vakorganisaties, een outplacementkantoor en Co-valent. Ook de bevoegde regionale dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding maakt in principe deel uit van de tewerkstellingscel. Het doel is de ontslagen werknemers te begeleiden bij hun zoektocht naar nieuw werk. 
 

Meer informatie over de wettelijke context en de regionale modaliteiten van een tewerkstellingscel vind je op de website www.herstructureringen.be. 

 

Wat kan Co-valent voor je ex-werknemers in een tewerkstellingscel betekenen?  

Na hun ontslag hebben ex-werknemers toegang tot het gratis opleidingsaanbod van Co-valent. Dit aanbod geldt voor een periode van één jaar vanaf de inschrijvingsdatum van de ontslagen werknemer in de tewerkstellingscel. De ex-werknemer kan zich zelf inschrijven voor de gewenste opleidingen.  

We rekenen op jou als (ex-) werkgever om ons zo snel mogelijk de gegevens te bezorgen van de betrokken werknemers. Zo kunnen we hen persoonlijk op de hoogte brengen van ons aanbod. Hoe dit juist verloopt, wordt toegelicht tijdens de oprichtingsvergadering van de tewerkstellingscel. 

 

Je hebt nog bijkomende praktische vragen? Neem zekercontact met ons op! 

 

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...