Collectief ontslag en tewerkstellingscel

Soms word je als werkgever genoodzaakt een groep of al je medewerkers collectief te ontslaan. Wist je dat wij jou en je medewerkers ondersteuning bieden?

Je bent bij de aankondiging van een collectief ontslag verplicht om een tewerkstellingscel op te richten.

Een tewerkstellingscel is een samenwerkingsverband tussen de werkgever in herstructurering, minstens één van de representatieve vakorganisaties, een outplacementkantoor en ons als sectoraal vormingsfonds. Ook de bevoegde regionale dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding maakt in principe deel uit van de tewerkstellingscel.Deze cel heeft als doel de ontslagen werknemers te begeleiden bij hun zoektocht naar nieuw werk.

Je vindt de wettelijke context en procedures bij collectief ontslag samengevat op deze website.

 

Hoe kunnen wij jouw medewerkers helpen?

In hun zoektocht naar een nieuwe job, is het kunnen volgen van opleidingen vaak belangrijk. Enerzijds geeft het de mogelijkheid om new zaken te leren of op te frissen.

We hebben jou nodig om deze info te kunnen delen met jouw (ex-)medewerkers. We geven meer toelichting hierover tijdens de oprichtingsvergadering van de tewerkstellingscel. Maar aarzel dus zeker niet om deze mogelijkheid te delen en jouw (ex-)medewerkers te stimuleren om zich bij te scholen tijdens hun zoektocht naar een nieuwe job.

Heb je graag meer info of krijg je vragen hierover van één van jouw (ex-)medewerkers? Dan kan je steeds bij ons terecht via connect@co-valent.be of 02/2389924.

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...