Tewerkstellingscel

Bij aankondiging van een collectief ontslag is een werkgever verplicht om een tewerkstellingscel op te richten.

Een tewerkstellingscel is een samenwerkingsverband tussen de werkgever in herstructurering, minstens één van de representatieve vakorganisaties, een outplacementkantoor en Co-valent, het sectoraal vormingsfonds, en heeft als doel de ontslagen werknemers te begeleiden bij hun zoektocht naar nieuw werk.
Ook de bevoegde regionale dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding maakt in principe deel uit van de tewerkstellingscel.

Meer informatie over de wettelijke context en de regionale modaliteiten van een tewerkstellingscel vind je op de website www.herstructurering.be.

 

Co-valent wil als sectoraal vormingsfonds extra ondersteuning bieden aan de ontslagen werknemers in een tewerkstellingscel door hen na ontslag nog toegang te geven tot het gratis opleidingsaanbod van Co-valent en dit voor een periode van één jaar vanaf de inschrijvingsdatum van de ontslagen werknemer in de tewerkstellingscel.

 

We rekenen op u als (ex-) werkgever om Co-valent zo snel mogelijk de nodige gegevens te bezorgen van de betrokken werknemers, zodat we hen persoonlijk op de hoogte kunnen brengen van dit aanbod. De werkwijze voor het aanleveren van deze gegevens wordt toegelicht tijdens de oprichtingsvergadering van de tewerkstellingscel.

 

Vanaf dan kunnen de ex-werknemers die zich wensen in te schrijven voor de gratis opleidingen Co-valent rechtstreeks contacteren (connect@co-valent.be – 02 238 99 24).

 

U hebt nog bijkomende praktische vragen? Neem zeker contact met ons op!

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...