Onderwijs

Co-valent versterkt samen met verschillende partners de link tussen onderwijs en onze sector. De sector van chemie, kunststoffen en life sciences is een innovatieve sector die sterk in beweging is. Zowel de bedrijven als de leerkrachten hebben er alle belang bij dat de onderwijsprogramma’s goed afgestemd blijven op deze wijzigende behoeften van de sector.

Hierbij staat centraal dat jongeren die voor een sectorgerichte studierichting kiezen afstuderen met de competenties waarnaar de bedrijven op zoek zijn zodat deze jongeren vanuit een sterke basis kunnen solliciteren in onze sector.
Co-valent en zijn partners ondersteunen samenwerkingsverbanden tussen onderwijs en de sector niet alleen bij het inhoudelijk bedrijfsgericht maken van de studierichtingen maar Co-valent investeert ook in het beter bekend maken van de chemische sector en zijn job-opportuniteiten bij jongeren.

Het engagement van de sector in het kader van het promoten van STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering and Mathematics) werd bekrachtigd door het ondertekenen van het STEM-charter.

De sectorconvenant die afgesloten werd tussen de sector en de Vlaamse overheid groepeert o.a. deze acties.

De sector is ook actief betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe onderwijsvorm Duaal Leren.

Wat kan je als organisatie doen? De beste manier om de jongere te laten kennismaken met de realiteit van de chemische sector is enkele dagen als stagiair aan de slag te gaan. Of misschien kan jouw organisatie een gastspreker leveren of een bedrijfsbezoek organiseren? Contacteer ons

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...