Financiële ondersteuning

Bijblijven als werknemer is belangrijk maar opleiding is niet altijd gratis of goedkoop. De overheid biedt op verschillende manieren financiële steun voor werknemers die een opleiding willen volgen.

Opleidingscheques voor werknemers
Als je als werknemer in Vlaanderen of Brussel werkt en daar ook gedomicilieerd bent, kan je een opleiding die je volgt bij een door de Vlaamse overheid erkende opleidingsinstelling, met opleidingscheques betalen. Dankzij de opleidingscheques betaal je maar de helft van de kosten. Per kalenderjaar kan je maximaal voor 250 euro opleidingscheques aankopen.

Alle informatie over de erkende opleidingen, de voorwaarden waaraan je moet voldoen of de procedure om de opleidingscheques te bestellen vind je bij VDAB.

Betaald educatief verlof
Als je een erkende opleiding volgt heb je recht op een aantal dagen verlof met behoud van loon. Je overlegt met je werkgever over de planning van het verlof. Neem een kijkje op Betaald educatief verlof

Loopbaancheque
Loopbaanbegeleiding kan je helpen met vragen over je loopbaan: Hoe vind ik weer plezier in mijn werk? Hoe kan ik een loopbaanvraag best bij mijn werkgever aankaarten? Hoe kan ik zorgen dat ik bijblijf of dat ik dankzij een opleiding een andere functie aankan?
Als werknemer kan je loopbaanbegeleiding volgen en hoef je maar een klein deel van de kosten zelf betalen. Vraag een loopbaancheque aan bij VDAB.

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...