Loopbaan

Werk maakt een belangrijk deel uit van ons leven. Hoe je je voelt op je werk heeft dan ook een grote invloed op je algemeen gevoel van welzijn.
Loopbaan
Als werknemer is het belangrijk regelmatig stil te staan bij je loopbaan. Zowel bij de start van je loopbaan, tijdens je carrière als tegen het einde moet je je enkele vragen stellen:

  • Ben ik voldoende op de hoogte van de laatste ontwikkelingen om deze functie verder uit te oefenen?
  • Is de werkdruk houdbaar voor mij?
  • Wil ik mij in deze functie verder ontwikkelen of heb ik talent om naar een andere functie door te groeien?
  • Hoe kan ik mijn competenties versterken en zo ervoor zorgen dat ik minder kwetsbaar ben op de arbeidsmarkt?

Ook je werkgever heeft er belang bij dat je als werknemer gemotiveerd aan de slag kan blijven tot het einde van je loopbaan. We moeten allemaal langer gaan werken en dit mogelijk maken is een gedeelde verantwoordelijkheid. Je werkgever zal zorgen voor werkbaar werk en ondersteuning bij je loopbaankeuzes maar als werknemer zal je ook zelf je loopbaan in eigen handen moeten nemen. Dit kan door een loopbaangesprek aan te vragen bij je werkgever of door gebruik te maken van de loopbaancheque van VDAB.

Co-valent heeft als opdracht de competenties van werknemers in de sector van chemie, kunststoffen en life sciences te versterken en biedt je werkgever verschillende mogelijkheden om hieraan te werken.

Ga zelf ook eens kijken aan welke opleidingen je kan deelnemen en welke financiële ondersteuning er voor jou bestaat.

Co-Valent

Loading

Veuillez patienter...