scrol

De tewerkstellingscel: verplicht bij collectief ontslag

Bij de aankondiging van een collectief ontslag is een bedrijf verplicht om onmiddellijk een tewerkstellingscel op te richten om werknemers zo goed mogelijk te begeleiden naar een nieuwe job.


Een tewerkstellingscel is een samenwerkingsverband tussen de werkgever, minstens een van de representatieve vakorganisaties, een outplacementkantoor en Co-valent als vormingsfonds. Ook de bevoegde dienst voor arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding (VDAB, Actiris of Forem) maakt een deel uit van de cel.


Op de website van de Federale Overheidsdienst voor Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg vind je de wettelijke context en procedures die van toepassing zijn bij een collectief ontslag.

Gratis opleidingen voor getroffen werknemers

Om ontslagen werknemers te helpen om snel een nieuwe job te vinden binnen de sector, geeft Co-valent hen tot een jaar na hun inschrijving in de tewerkstellingscel gratis toegang tot de opleidingen in het aanbod. Zo kunnen ze kosteloos hun kennis opfrissen of nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Ben jij een werknemer getroffen door een collectief ontslag en wil je een opleiding volgen van Co-valent? Kies een opleiding uit ons aanbod en neem via het contactformulier contact op met onze medewerkers om je in te schrijven. Kan je geen gepaste opleiding vinden? Bekijk dan zeker ook de websites van de competentiecentra en ontdek hun volledige aanbod.

Schrijf je in voor een opleiding

Hulp of extra info nodig? Co-valent staat je bij

Vragen over een collectief ontslag of de tewerkstellingscel? Onze medewerkers staan voor je klaar.