scrol

Ik ben werkgever

Kan mijn bedrijf een beroep doen op de diensten van Co-valent?

Co-valent is het vormingsfonds van en voor arbeiders en bedienden in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences.

Om je werknemers in te schrijven voor de gratis opleidingen van Co-valent, moet je bedrijf aan deze voorwaarden voldoen:

  • Je werknemers maken deel uit van het paritair comité 116 of 207.
  • Je organisatie behoort tot de RSZ-categorie 087 of 187.

Om subsidies aan te vragen voor andere opleidingen, die niet via Co-valent worden georganiseerd, moet je bedrijf behoren tot de RSZ-categorie 087.

Wat is de RSZ-categorie van mijn bedrijf?

Is je bedrijf actief in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences, dan behoort het tot de RSZ- of werkgeverscategorie 087 of 187.

Het verschil tussen de twee ligt in de inspanningen die het bedrijf doet om risicogroepen te ondersteunen.

Ondernemingen in de RSZ-categorie 187 krijgen van de Fondsen van de Paritaire Comités 116 en/of 207 een gedeeltellijke vrijstelling op de bijdrage die bestemd is voor initiatieven ter ondersteuning van risicogroepen op voorwaarde dat ze zelf gelijkaardige initiatieven nemen die bovendien vastgelegd worden in het ondernemings-cao.

Kan ik de RSZ-categorie van mijn bedrijf veranderen?

Wisselen tussen de twee categorieën is mogelijk, maar verloopt niet automatisch.

Behoort je bedrijf momenteel tot de categorie 187 en wil je het ondernemings-cao inzake vorming stopzetten en bijdragen aan het sectoraal vormingsfonds? Neem dan contact op met WIDE, de onlinedienst voor werkgeversidentificatie. Zij informeren je over de procedure.

Behoort je bedrijf momenteel tot de categorie 087 en wil je zelf initiatieven oprichten ter ondersteuning van risicogroepen? Dan krijg je mogelijk een vrijstelling van de Fondsen van de Paritaire Comités 116 en/of 207 op de bijdrage die daartoe bestemd is. Om in aanmerking te komen, moet je bedrijf wel aan een aantal voorwaarden voordoen. Neem daarvoor contact op met WIDE, de onlinedienst voor werkgeversidentificatie. 

Waar vind ik het RSZ-nummer of de RSZ-categorie van mijn bedrijf?

Die informatie is beschikbaar bij je personeelsverantwoordelijke of sociaal secretariaat.

Kan Co-valent mij helpen als mijn bedrijf een tewerkstellingscel gaat oprichten?

Co-valent biedt ondersteuning aan werknemers die getroffen worden door een collectief ontslag. Zodra de werknemers zijn ingeschreven in de tewerkstellignscel krijgen ze nog een jaar toegang tot het gratis opleidingsaanbod van Co-valent.

Meer weten over collectief ontslag en de tewerkstellingscel?

Lees meer

Ik ben werknemer

Waar vind ik tot welk paritair comité ik behoor?

Je paritair comité staat meestal vermeld op je loonbrief. Is dat niet het geval? Neem contact op met je personeelsverantwoordelijke of sociaal secretariaat.

Ik ben getroffen door een collectief ontslag. Kan Co-valent mij helpen?

Werknemers in onze sector die getroffen worden door een collectief ontslag krijgen een jaar lang toegang tot de gratis opleidingen van Co-valent. Zo krijg je de mogelijkheid om je bij te scholen tijdens je zoektocht naar een nieuwe job.

Lees meer

Hulp nodig?
Co-valent staat je bij

Geen antwoord gevonden op jouw vraag?

Onze medewerkers staan voor je klaar.