scrol

Meer inclusie voor een innovatiever bedrijf

Een inclusief beleid zorgt er mee voor dat mensen graag bij je bedrijf werken. Bovendien bieden diverse teams nieuwe inzichten, ervaringen en talenten, wat de innovatie binnen je organisatie ten goede komt. Daarbovenop verbetert het de uitstraling van je bedrijf als een maatschappelijk verantwoorde organisatie – wat vooral voor jongere sollicitanten een steeds grote rol speelt.

Veranker diversiteit in je bedrijfscultuur

Wil je dat elke werknemer zich welkom voelt, ongeacht herkomst, beperking, geslacht, genderidentiteit, seksualiteit, leeftijd …? Veranker diversiteit op elk niveau in je bedrijfscultuur.

Breng ideeën in de praktijk en geef zelf het goede voorbeeld. Maak het onderwerp bespreekbaar en wees concreet en duidelijk in je communicatie errond.

Sensibiliseer alle medewerkers (ook kaderleden en leidinggevenden) over de gevaren van bewuste én onbewuste vooroordelen.

Informeer en leid medewerkers op om correct om te gaan met discriminatie op de werkvloer. Voorzie de nodige begeleiding vanuit hr of leidinggevenden.

Concrete tips in ‘Aan de slag’-fiches

Opleidingen en workshops inclusieve bedrijfscultuur

Co-valent biedt samen met andere sectoren opleidingen en workshops die je helpen om werk te maken van een inclusieve bedrijfscultuur. We organiseren samen om de 2 jaar ook de Dag van inclusie.


Ontdek de website en ook het lesmateriaal van de voorbije editie van deze Dag van inclusie.

Co-valent helpt je naar een inclusieve bedrijfscultuur

Klaar om te werken aan inclusie op de werkvloer? Co-valent biedt advies en begeleiding op maat van jouw bedrijf.