scrol

Digitaal of in levenden lijve

Steeds meer opleidingen verlopen digitaal. Meestal gaat het ofwel over zelfstudie met online leerstof, of een opleiding op afstand via Zoom of Teams. Mengvormen die verschillende leervormen combineren, worden ‘blended learning’ genoemd.

Veel digitale en blended learning opleidingen van Co-valent maken gebruik van het platform Learnappy. Met dit e-learningplatform verwerken cursisten de leerstof via een mix van onder andere video’s, oefeningen en praktische fiches. En dat op hun eigen tempo, waar en wanneer ze willen.

Die flexibiliteit is meteen ook de grootste troef van digitale zelfstudie. Het nadeel? Deze leervorm vraagt meer discipline van de cursist dan klassikale les in levenden lijve. Vul de leervorm daarom aan met feedback- en leermomenten met de opleider.

Formele of informele opleiding

Onder formele opleidingen verstaan we geplande opleidingsmomenten onder begeleiding van een docent. Klassikaal of individueel. Hier vallen ook de gratis opleidingen van Co-valent onder.


Een informele opleiding heeft een flexibelere invulling. Als werkgever bepaal je zelf de leerstof, hoe de cursist die tot zich neemt, wie de docent is … Werkplekleren, zelfstudie (zonder docent) en een beursbezoek zijn maar een paar voorbeelden. Bekijk zeker of jouw opleidingsinitiatief in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming van Co-valent.

Interne coach of externe lesgever

De meeste formele opleidingen verlopen onder de begeleiding van een externe lesgever, een docent. Voor informele opleidingen kan je een beroep doen op een interne coach, ofwel een enthousiaste en ervaren werknemer. Zeker als je vaak nieuwe werknemers verwelkomt, is een interne coach een aanwinst. Met de opleiding tot werkplekcoach van Co-valent leren ze hoe ze kennis zo doeltreffend mogelijk overdragen.

De externe lesgever …

  • is expert in de materie
  • brengt kennis efficiënt over
  • kijkt met een frisse blik naar je bedrijf
  • is vooral doeltreffend om theoretische kennis over te dragen

De interne coach …

  • kent het bedrijf en de processen door en door
  • neemt een waardevolle rol als mentor op
  • is vooral doeltreffend om de knepen van het vak over te dragen

Open opleiding of opleiding op maat

Alle gratis opleidingen van Co-valent zijn open opleidingen en zijn toegankelijk voor werknemers uit alle bedrijven in de sector. Jouw medewerkers komen er dus ook in contact met werknemers van andere bedrijven. Zo bekijken ze de leerstof uit een nieuw perspectief en doen ze frisse ideeën op.

Organiseer je liever een in-company opleiding, waarbij een externe lesgever bij jou op de werkvloer langskomt en zich toelegt op jouw specifieke situatie? Doe een beroep op de subsidies van Co-valent om je opleidingsinitiatief te financieren.

Ontdek hoe

Bekijk ons aanbod opleidingen

Investeer in je medewerkers én je bedrijf met gratis kwalitatieve opleidingen.