scrol

Breng de bestaande en benodigde competenties in kaart

Analyseer, beheer, veranker

De Competentiecheck van Co-valent helpt je om werk te maken van een beter competentiebeleid. Het traject verloopt onder begeleiding van een aantal externe hr-experten en trainers en organisaties met digitale expertise. Het is exclusief voor bedrijven die voldoen aan de Europese definitie van een kmo.

  • zelfstandige onderneming
  • minder dan 250 werknemers
  • maximale jaaromzet van € 50 miljoen of een maximaal balanstotaal van € 43 miljoen

Na de een grondige analyse werk je samen een actie- of opleidingsplan uit. Bovendien krijg je alle tools in handen om het nieuwe of verbeterde opleidings- en competentiebeleid te verankeren in je organisatie.

Nog niet overtuigd? Ontdek alle voordelen van een sterk competentiebeleid.

Lees meer

Digitaliseren? Doe de competentiecheck!

De Competentiecheck is een uitstekende tool om je competentiebeleid naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast kan je de check inzetten om de digitalisatie binnen je bedrijf slimmer aan te pakken.

Digitaliseren heeft een grote impact op de jobs binnen je bedrijf en dus ook op de competenties die nodig zijn om de bedrijfscontinuïteit te verzekeren. Ook daar heeft de Competentiecheck aandacht voor. Wanneer blijkt dat vooral digitale competenties nodig zijn, nemen we ook vaardigheden rond omgaan met verandering op in het plan.

Praktische informatie Competentiecheck

Omdat de Competentiecheck een traject op maat is, kan de duur variëren van een korte workshop tot een proces van maximaal veertig uren. De doorlooptijd van het project telt gewoonlijk twee tot zes maanden, naargelang de beschikbaarheid van je betrokken medewerkers.


Het aantal trajecten dat Co-valent kan organiseren is beperkt. Daarom kan elk bedrijf maar één keer per twee jaar gebruik maken van een Competentiecheck. Omdat het traject gebruik maakt van financiële steun van de overheid, vragen we een de-minimisverklaring te ondertekenen. Daarin verklaar je dat je bedrijf de drempel van € 300.00 aan financiële steun van de overheid (bijvoorbeeld via premies) in de laatste twee jaren én in het lopende jaar niet heeft overschreden.

Verloop van het traject


Alternatieve tool: de Talentontwikkelaar

Komt je bedrijf niet in aanmerking voor de Competentiecheck en ben je op zoek naar een manier om zelf aan de slag te gaan? De Talentontwikkelaar op de website van MVO Vlaanderen biedt praktische instrumenten die je op de juiste weg zetten.

Ja, ik wil een Competentiecheck organiseren!

Klaar om het competentiebeleid van je kmo naar een hoger niveau te tillen? Of zit je met vragen?

Onze medewerkers helpen je graag.