scrol

Neem de leiding over je loopbaan

Ons werk maakt een belangrijk deel uit van ons leven. Hoe je je voelt op je werk heeft dan ook een grote invloed op je welzijn. Sta dus regelmatig stil bij je loopbaan en hoe je die wil vormgeven.

  • Ben je gelukkig met je job? Is de werkdruk haalbaar? Zo niet, wat kan je eraan doen?
  • Heb je alle competenties die nodig zijn om je werk vlot uit te voeren? Zo niet, wat heb je daarvoor nodig?
  • Wil je doorgroeien in je functie? Of wil je eigenlijk iets helemaal anders doen? Wat is de volgende stap om je wens waar te maken?

Een evaluatie-, functie- of opleidingsgesprek is een goed moment om deze vragen te bespreken met je leidinggevende. Aarzel niet om je opleidingswensen kenbaar te maken: ook werkgevers hebben baat bij een leergierige, proactieve en gelukkigere medewerker.

Bovendien is bijblijven, zeker in een innovatie- en kennisgedreven sector als de onze, cruciaal voor de wendbaarheid van een bedrijf. Opleiden wordt daarom door de overheid beschouwd als een gedeelde verantwoordelijkheid.

Lees meer

Sectoreigen uitdagingen

Functiebeschrijvingen en competentievereisten evolueren mee met de maatschappij. Twee sprekende voorbeelden? De verregaande digitalisatie en de toenemende vraag naar duurzamere processen. Twijfel je over je digitale vaardigheden? Of wil je je bedrijf helpen ‘vergroenen’? Leg je opleidingswensen voor aan de opleidingsverantwoordelijke van je bedrijf.

Volg een gratis opleiding via Co-valent

Als vormingsfonds heeft ook Co-valent de opdracht om de competenties van werknemers in de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences te versterken. Daarom geven we je gratis toegang tot een uitgebreid aanbod opleidingen, georganiseerd door Co-valent zelf of door de competentiecentra.


Interesse in zo’n opleiding? Vraag je opleidingsverantwoordelijke of personeelsdienst om je in te schrijven. Leg eventueel de verschillende financiële tegemoetkomingen voor waar je bedrijf mogelijk recht op heeft.

Lees ook